Z pardubického derby vzešli vítězně Balauři

Z pardubického derby vzešli vítězně Balauři

Z pardubického derby vzešli vítězně Balauři

Ve večerních hodinách 12.12.2023 se utkaly 2 pardubické týmy HC Balauři a HC Piksla. Fanoušci jistě vědí, že tyto zápasy bývají napínavé a vyrovnané do poslední minuty, a tak bylo jasné, že se můžou těšit na další zajímavou bitvu.

Do zápasu však vešly lépe Balauři, kteří několik málo vteřin po úvodním buly dokázali vstřelit první gól zápasu. Zodpovědnost pak šla za dvojicí Turyna, Teplý. O další gól zápasu se postarali opět Balauři, konkrétně pak pardubický snajpr Kvapil po přihrávce Dymáka. Rozjetou Balaurskou mašinu se pak pokusil přibrzdit Rob z piksly, který v 10. minutě překonal domácího Špačka a snížil na stav 2:1. Balauři však záhy odpověděli, konkrétně pak Kubáč po přihrávce Nováka. Tzv. gól do šaten pak ve 14. minutě zařídil Balaur Mikulecký po přihrávce Kvapila. První třetina tak skončila lépe pro domácí tým 4:1.

Druhá třetina již nebyl na gól tak bohatá. To ale neznamená, že nepřinesla řadu napínavých situací na obou stranách. Ačkoliv se zdálo, že gólmani ve druhé třetině mají brankovou čáru pevně zavřenou, přeci jen se v 29. minutě podařilo najít skulinku Balaurovi Turynovi za gólmanem Kučeru a zvýšil stav na 5:1.

Třetí třetina se nesla v podobném duchu jako ta předchozí, a zdálo se, že o výsledku je již rozhodnuto. Nakonec však před koncem zápasu se Piksle ještě podařilo kosmeticky upravit stav na 5:2. Tím však zápas skončil a z napínavé bitvy nakonec vzešli vítězně Balauři, kteří tak prodloužili vítěznou šňůru na všechny 4 dosavadní zápasy.



Jak utkání probíhalo se můžete podívat na detailu zápasu.