HC Zilvar stále drží vítězné tažení.

HC Zilvar stále drží vítězné tažení.

HC Zilvar stále drží vítězné tažení.

Hostem v Rychnově nad Kněžnou byli tentokrát Klofani. Předem zaslaná soupiska představovala 26 borců odhodlaných se pustit do vzájemného duelu. Pár desítek minut před zápas se ale ukázalo, že nebude třeba využití dvou šaten pro soupeře, ale že v pohodě postačí jedna menší. Z počtu 26 hráčů na soupisce se jich totiž 15 nedostavilo, a tak se domácí vyzyvatel postupně uklidnil. Rychnovští nechtěli ponechat nic náhodě. Než si hostující brankař Němeček stačil prohlédnout svůj brankový prostor, inkasoval hned v 15 vteřině první gól z hokejky Františka Vencla, trefně zvaného Střelka. Pár minut na to následovalo na straně soupeře několik diskutabilních vyloučení. Když se vášně uklidnili a přešlo se opět ke hře, inkasoval soupeř na konci třetí minuty další branku v oslabení, díky přesnému zakončení Lukáše Lišky. V páté minutě dobře rozehraného zápasu pro domácí, se prosadil Vít Barabáš po přihrávce svého bratra Ondřeje a Ondřej nakonec uzavřel první třetinu čtvrtou brankou v patnácté minutě zápasu.

Druhou třetinu zápasu Zilvar dost polevil a dal tak možnost soupeři, aby se také hokejově prosadil a ukázal, co dovede. Soupeř toho náležitě využil a ve 23 minutě snížil na 4:1 Kulhavý. Zilvarovské to ale nijak nevyburcovalo, tak odpočatý Slezák (dostal v 1 třetině 2+2+10) nezaváhal, a hlavně aby se po tak dlouhé pauze aspoň trochu zahřál, vsítil domácím druhou branku. Stav zápasu ve druhé třetině tak skončil 4:2 pro domácí.

Trenér zřejmě domácím o přestávce vysvětlil, že tímto přístupem mohou dopadnout stejně, jako Finové o bronz a bylo vidět, že si to vzali plně k srdci. Třetí třetina byla z pohledu Zilvaru opět dynamická, rychlá i bohatá na šance. Pátý gól padl hned 10 vteřin po zahájení třetí třetiny díky dělovce obránce Jakuba Pomikálka. Ve třicáté deváté minutě přidal další branku opět František Vencl a střelecký den zakončil ve 42 minutě Jenda Švarc. Šancí na straně domácích bylo mnohem více, ale díky skvělým zákrokům golmana Němečka se už skóre nezměnilo. Klofani měli také několik slibných šancí, ale vynikající práce obránců, a hlavně golman Dominik Novotný většinu šancí spolehlivě pochytali. Celkově se dá říct, že hokej to byl pohledný, zábavný a překvapením bylo i poměrně velké množství diváků.  



Jak utkání probíhalo se můžete podívat na detailu zápasu.