Vítězné tažení Zilvaru je u konce

Vítězné tažení Zilvaru je u konce

Vítězné tažení Zilvaru je u konce

V podvečer soboty 20.1.2024 se v Pardubicích odehrála bitva mezi dvěma doposud neporaženými celky HC Balauři Pardubice a HC Zilvar Rychnov nad Kněžnou. Bylo jasné, že pokud zápas neskončí remízou, bude po skončení utkání v KAHL již jen jeden dosud neporažený celek. Tato informace, spolu se skutečností, že každý z týmů nastřílel svým soupeřům již kolem 40ti gólů, slibovala rychlý a atraktivní hokej. Možná i proto se na tribunách pardubické arény sešlo poměrně dost fanoušků obou týmů.

Do první třetiny lépe vstoupil hostující tým, který svým rychlým pohybem, a střelou z jakékoliv pozice, předváděl aktivnější hokej. Tato taktika se ukázala jako úspěšná, když již ve 4. minutě zápasu poslal Holeček po přihrávce Vencla Zilvar do vedení. Balauři se snažili na tento gól odpovědět, nicméně v první třetině se jim to nepovedlo, a ta tak skončila za stavu 0:1.

Druhá třetina předvedla trochu vyrovnanější hokej a šance na obou stranách. Balaurům se však stále nedařilo najít tu správnou kombinaci, která by dokázala zápas zvrátit. S přibývajícími minutami však stoupala nervozita na domácí střídačce, která se přenesla i do hry. Nedovolený zákrok Dymáka R. tak nadělil hostům přesilovou hru. Tu hosté proměnili a posunul zápas do stavu 0:2. Zasloužila se o to opět dvojice Holeček-Vencl.

Do třetí třetiny tak vstupovali Balauři za stavu 0:2. Posilněni přestávkovou poradou však nastoupili na led mnohem lépe a aktivněji než v předchozích třetinách. Zilvar však i nadále úspěšně odolával Balauřímu tlaku. S přibývajícím tlakem domácího týmu začala nervozita stoupat i na straně Zilvaru a v kombinaci se stoupající únavou posunula obrané zákroky Zilvaru za hranici pravidel a poslala 2 hostující hráče na trestnou lavici. Balaurům se tak otevřela velká příležitost přesilové hry 5.3, kterou také Balauři využili. Ve 37. minutě propálil gólmana Novotného pardubický snajpr Kvapil a přiblížil domácí tým k vyrovnání. O minutu později se Balarům podařilo využít i navazující přesilovou hru 5 na 4. Turyna prokličkoval do útočného pásma a vystřelil Balarům vyrovnávající gól. Hostující tým ohromen rychlým zvratem zápasu nebyl schopen zklidnit a stabilizovat hru a tak o par minut později darovali Balarům další přesilovou hru. Domácí tým naopak posilněn vývojem zápasu neváhal, a i tuto přesilovou hru, kombinaci Kubáče a Mastíka, využil. Do konce třetiny již žádný další gól nepadl, a tak Balauři, vydřeně a trochu "za minutu 12", udrželi dosavadní neporaženost. Naopak Zilvar si z Pardubic odvezl svou první prohru v sezóně.



Jak utkání probíhalo se můžete podívat na detailu zápasu.