Poličce se zatím daří výhradně na hřištích soupeřů

Poličce se zatím daří výhradně na hřištích soupeřů

Ředkef se vrátila z tripu po hradeckém kraji s písní na rtech a čtyřmi body do tabulky. Hned v dalším zápase měla doma vyzvat silné Gladiátory. Ještě několik hodin před nedělním zápasem se zdálo vše zalité sluncem. Brzo ale začala poličskému GM pípat na mobilu jedna omluvenka za druhou. Výsledkem bylo tradiční losování kdo z útočníků se postaví do obrany. Talent na nejkratší sirky mají dlouhodobě kapitán D. Šafář a univerzál P. Šimon. Do brány se postavil po delší době T. Šikula. Vzhledem k marodce tak dostal poličský pokřik "héééé pšik" zcela nový rozměr.
 
Domácí mužstvo si pro své fanoušky tentokrát zvolilo úvod zápasu z kategorie "tragický". Už v 57. sekundě nachytali hostující M. Havránek s R. Kadlecem domácí obranu při odpolední siestě doma na gauči a otevřeli skóre - 0:1. Puk neposeda si v 6. minutě krutě zašpásoval s posledním domácím obráncem a zakutálel se na hůl hostujícího L. Kočího, ten svůj únik korunoval 2. brankou. Když ve 13. minutě upravil L. Červenka na 0:3, 25 domácích fanoušků se začalo shánět po odchodových dveřích.
 
Obraz hry ale nebyl zdaleka tak jednostranný jako ukazatel skóre. V 18. minutě dokázal vykřesat jiskřičku naděje domácí kanonýr T. Lorenc- 1:3. Po vyrovnané pasáži se ale opět radovali hosté, zpět na tříbrankový rozdíl upravil nechytatelnou dělovkou dvougólový L. Kočí - 1:4. 26. minuta ale znamenala probuzení téměř dva roky spícího střelce J. Vraspíra, pohledná akce zakončená přesným příklepem znamenala stav 2:4. Koncem druhé třetiny se osmělili i sudí, pročež se dohrávalo ve čtyřech.
 
To se ukázalo jako voda na mlýn poličským mladým puškám, konkrétně S. Šafářovi. Ten využil z kraje poslední třetiny svůj únik a zakončil přesně - 3:4. Ve 38. minutě se prezentoval naražením na hrazení hostující Havránek a prakticky tak rozhodl o osudu zápasu. Domácí totiž nabídnutou přesilovku jako obvykle s přehledem přetavili v inkasovaný gól, střelcem byl Malinský - 3:5. Navzdory dvěma přesilovkám hostů v samém závěru zápasu se skoré nezměnilo. 
 
Po další domácí porážce Ředkef asi definitivně odvrátila byť jen teoretickou možnost zasáhnout do boje o medaile. V souladu s heslem "plný soudek lepší prázdného poháru" se tak může soustředit na ladění formy pro finálový den. Přesto by to chtělo v posledním domácím zápase proti Primaveře uspět a přestat hazardovat s přízní skvělých fanoušků, kteří si zaslouží palec nahoru.  


Jak utkání probíhalo se můžete podívat na detailu zápasu.