Nedělní zápas Salaše s Klofany

Nedělní zápas Salaše s Klofany

V neděli 28.1.2024 se na hradeckém zimáku uskutečnilo utkání mezi HC Salaš a HC Klofani. Oba celky se nacházejí na chvostu tabulky a rozhodně tak měly velkou motivaci zlomit dosavadní sérii nepříznivých výsledků. Hosté přijeli ve složení: Lígr, Slezák L., Slezák D, Korbel, Kulhavý Sodomek, Svačinka, Tamchyna, Vitáček, Vtípil P. a Vtípil J. Za domácí nastoupili: Bastl D., Bastl M., Divíšek, Filka, Fogl L., Jech, Kašparová, Knotek, Kvasnička, Stejskal, Trenz, Vondráček. Na ledě se pak ještě pohybovalo duo rozhodčích Shejbal, Borovec a záda jim z boxu časoměřičů kryl již tradičně pan Karlík. Zápasu přihlíželo i nemalé množství fanoušků a fanynek, kteří docela slušně zaplnili nejen domácí sektor.

Po úvodním vhazování zápas začal pozvolna nabírat tempo až do té míry, že ve čtvrté minutě dostali hosté šanci využít ke skórování své oslabení po faulu Kulhavého. Salaš ale tentokrát odehrála svoji přesilovku obezřetně a skóre se tak neměnilo. Napínavý a vyrovnaný začátek zápasu tak dospěl až do deváté minuty, kdy byl vyloučen domácí Vondráček. Ani jeden z týmů však nerovnovážný počet sil na ledě nevyužil a ukazatel skóre se tak poprvé pohnul až na začátku dvanácté minuty. David Bastl vyslal z rohu kluziště po ledě neadresnou přihrávku do brankoviště soupeře, kde si ji do té doby výborně chytající gólman nešťastně srazil do vlastní brány.

Druhá třetina tedy začala za stavu 1:0 pro domácí a diváci na tribunách se těšili na další průběh vyrovnaného zápasu. Jenže druhá třetina byla pro Klofany mírně řečeno nepovedená, protože po šesti gólech Kvasničky, Fogla a Bastla byl zápas v podstatě předčasně rozhodnut.

Ve třetí třetině už se pak nedělo nic dramatického, až na moment, kdy se do sebe uprostřed hřiště zaklesli dva hráči a dojeli společně až ke hrazení, kde došlo k nárazu, za což domácí Knotek vyfasoval dvě minuty. Tato situace trochu rozjitřila emoce na obou stranách, ale vše zůstalo jen u slovní přestřelky. Rozhodčí zvládli uklidnit i tuto situaci a tak se mohl zápas v poklidu dohrát. V závěru stihla Salaš zaokrouhlit skóre na 10:0 díky hattricku D. Bastla. Ten ale nebyl jediný. Další hattrick si připsal L. Fogl a dokonce i Kvasnička.

I přes toto skóre se pak následné posezení odehrálo ve velmi přátelské atmosféře a už teď víme, že se oba týmy na další vzájemný zápas rozhodně těší.

L. Stejskal, Salaš HK



Jak utkání probíhalo se můžete podívat na detailu zápasu.