Salaš zahajuje sezónu s nováčkem soutěže

Salaš zahajuje sezónu s nováčkem soutěže

 VS 

Již tento víkend se poprvé v sezóně představí hradecká Salaš. V neděli 27. září od 19:00 v Hlinsku změří síly s pardubickým týmem Hc Balauři. Toto mužstvo, jenž je nováčkem KAHL, je tvořeno zejména mladými hráči a má suverénně nejnižší věkový průměr v celé soutěži. Pro Salašníky i pro další týmy bude velikou neznámou, jelikož Balauři odehrají v neděli svůj historicky první zápas v rámci KAHL. 

Hradecká Salaš se na novou sezónu velmi těší a letos by ráda po loňských bronzových medailích zaútočila na metu nejvyšší, čemuž odpovídala i příprava. Letos v létě Salaš poprvé absolvovala sice jednodenní, ale o to intenzivnější suchou přípravu. Minulý týden se polovina mužstva sešla na ledě na tréninku, což byla rovněž historická premiéra, jelikož jak je všeobecně známo, Salašníci trénují individuálně a hráči se po vzoru reprezentace či zámořských all star výběrů schází jen k mistrovským zápasům.

letní příprava Salaše

Tým Salaše v létě nezaznamenal výraznějších změn. I přes příslib generálního manažera Jana Sodomky nakonec nedošlo k dohodě s Jaromírem Jágrem, který dal přednost Floridě. V útoku by jej měl nahradit nový hráč Tomáš Synek ze Studence. Obranu vyztuží navrátilec Dalibor Vaško, jenž oblékal dres Salaše v její první sezóně. V týmu se letos naopak neobjeví bek Václav Sovák, do konce roku nebude pro zranění týmu k dispozici Martin Trenz. Velikým lákadlem pro fanoušky je naopak start kapitána týmu Tomáše Petráčka, který po loňské promaroděné sezóně bude jistě Salaši velkou oporou a zároveň strašákem protihráčů. Nezbývá než dodat obligátní Salaš - Haůůůů a těšit se na nový ročník KAHL!