"Do sezóny jsme vstupovali bez ambicí," ohlíží se za ziskem mistrovského titulu Ondřej Svačinka

"Do sezóny jsme vstupovali bez ambicí," ohlíží se za ziskem mistrovského titulu Ondřej Svačinka

S odstupem vám přinášíme rozhovor s kapitánem mistrovského týmu Klofanů. S Ondřejem Svačinkou jsme hovořili nejen o finále samotném, ale také o celé sezóně. V nejbližších dnech zveřejníme také další reakce a hodnocení jednotlivých medailových aktérů.

Klofani již potřetí nahlédli do finále a podruhé se jim podařilo zvítězit a zvednout nad hlavu Biskupský pohár. Když se ohlížíš za minulou sezónou, co tě napadá jako první?

„Sezóna byla hodně překvapující v tom, že jsme do ní nastupovali po debaklu od Hradce 2:6 loni v zápase o třetí místo. A myslím, že se na nás tenhle výprask psychicky podepsal, takže jsme do sezóny vstupovali poměrně bez ambicí. Myslím, že i trenér to před sezónou někde řekl, že play-off bude úspěch. Viděl jsem, jak ten tým zápas od zápasu rostl. Nechci se tady ohánět tím klofanským srdíčkem, ale bylo to tam. To srdce, které chybělo v loňském zápase o třetí místo, se zase vrátilo. Rozšířili jsme tým o další dva hráče, kteří hned srostli s partou a hrozně nám pomohli. Takže, řekl bych, že to byla taková sezóna, která vyústila v strašně příjemné překvapení vzhledem k tomu, jak jsme začínali.“

 

Co finálový zápas? Vy jste do něho nastoupili se spoustou nemocných hráčů, a přesto jste ho zvládli, i když ten závěr nebyl úplně jednoznačný.

 

„Já myslím, že jsme na ně docela vletěli. Možná to bylo tím, že se nás trošku báli, protože za námi byly hezké výsledky. První třetinu jsme měli určitě navrch, bohužel se nic neujalo. Potom se hra vyrovnala, ale nám se podařilo vstřelit dva góly. 

Nedá se nevyzdvihnout Jirka Břeh, který to tam zase pálil a ve druhé třetině střelil obě branky. Třetí třetinu strašně poznamenaly vyloučení, nechci tady rozpitvávat výkon rozhodčích, prostě to, podle mě, nebylo ono. Ta třetina byla hrozně rozkouskovaná a byli jsme rádi, že jsme to uhájili. Spadl tam potom ještě jeden šťastný gól. Ten závěr byl hodně dramatický, ale myslím, že za celou tu sezónu (protože jsme prohráli vlastně jen jediný zápas proti Salaši) to bylo zasloužené, že jsme pohár zvedli nad hlavu my.“

Moc děkuji za rozhovor a užij si oslavy se spoluhráči. Noc bude asi ještě hodně dlouhá.

„Já také děkuju.“