Zkušená Salaš udolala nováčka ligy až v poslední třetině

Zkušená Salaš udolala nováčka ligy až v poslední třetině

27. září 2015 se od 19:30 hodin na hlineckém zimním stadionu utkali soupeři HC Salaš s nováčkem soutěže HC Balauři Pardubice. Ještě těsně před zápasem se však nad tímto utkáním vznášel otazník, neboť ve středním pásmu byla místo ledu obrovská kaluž, zakrývající většinu pásma. Nicméně zkušení ledaři dokázali plochu připravit tak, aby utkání mohlo započít za regulérních podmínek.

Hned ze začátku si Salaš vytvořila převahu a většinu herního času trávila na polovině soupeře. Tento tlak vyústil v čase 5:16 prvním gólem. Skóroval Pérko, asistence Adámek, stav 1:0. Vedení domácím ale dlouho nevydrželo. O minutu později v čase 6:19 srovnal skóre dorážkou hostující Sochůrek, stav 1:1, když domácí gólman neudržel puk po střele z mezikruží. Ani toto skóre ale dlouho nevydrželo, když Jan Hladký střelou z úhlu od pravého mantinelu překvapil jinak skvěle chytajícího hostujícího brankáře Třináctého přesnou střelou – čas 8:28, gól Jan Hladký, asistence Pérko, stav 2:1. Ani z tohoto gólu se však domácí nemohli radovat dlouho. Opět do minuty dokázal hostující celek odpovědět. Opět po dorážce inkasovali domácí v čase 9:01 od hostujícího Kubáče gól, na který nahrával Sochůrek, stav 2:2. A byl to právě nejlepší hráč hostujícího celku Sochůrek, kdo v čase 10:58 poprvé strhl vedení na stranu Balaurů. Tentokrát asistoval Petráš a Turek, stav 2:3. Tím skončila první třetina.

Bohužel ale neskončilo trápení domácí Salaše, která hned v úvodu druhého dějství inkasovala počtvrté. Čas 15:37, gól Kvapil, asistence Sochůrek, stav 2:4. V tuto chvíli utkání nevypadalo z pohledu domácích příliš nadějně, ale v nejhorších chvílích začala klíčit naděje na zvrat zápasu. Pátou střelu s gólovými parametry, kterou na domácí bránu Baluři vyslali, již dokázal gólman Novák vytěsnit lapačkou na tyč a z radosti, že nemusí opět lovit puk ze své sítě, se rozchytal k životnímu výkonu. Další zápis do střelecké listiny pak patří domácímu Stejskalovi, který se nejlépe zorientoval ve skrumáži před brankou soupeře a dorazil v čase 21:14 puk za brankovou čáru. Asistence Halamka, stav 3:4. Po tomto důležitém kontaktním gólu utkání značně nabralo na dramatičnosti a někteří hráči to i tvrdě pocítili. Naštěstí díky výbornému výkonu rozhodčího Bohuňka byly všechny zákroky po zásluze trestány. Balauři však dvě přesilovky zužitkovat nezvládli a nepodařilo se to ani domácím. Za zmínku už stojí pouze zázračný zákrok brankáže Třináctého, který v závěru druhé třetiny dokázal střelu směřující do horního růžku jeho branky vytáhnout špuntem madla své hole mimo 3 tyče, které hájil.

Napětí z druhé třetiny pak zmírnila 15 ti minutová přestávka, během níž proběhla předem domluvená úprava ledu. Díky tomu mohlo začít třetí dějství v opravdu vysokém tempu, kdy se oba celky soustředily zejména na to, aby nedělaly chyby v obraně. Projít až k bráně se povedlo až v čase 35:20 domácímu Sodomkovi, který vsítil vyrovnávací branku, asistence J. Novák, stav 4:4. Do konce utkání zbývalo ještě 10 minut a bylo zřejmé, že oba týmy stojí o plný bodový zisk. Snaha hostujících vyústila v čase 37:34 k vyloučení domácího Vally za podražení. Byli to však právě domácí, kterým v početní nevýhodě narostla křídla, a dokázali těžit z nesprávné rozehrávky soupeře. Jedno takové zaváhání dokázal v čase 38:56 přetavit v gól domácí Adámek po asistenci Zástěry, stav 5:4. Po tomto gólu své úsilí zvýšil nepřiměřeně hostující Netušil, když si vykoledoval 2 minuty za podražení. Naštěstí domácí už věděli, že přesilová hra je pro ně značným nebezpečím a uhlídat při ní zadní vrátka se jim povedlo. Pouze v závěru této přesilovky došlo ke střetu hráčů na modré čáře, které rozhodčí vyhodnotil možná trochu přehnaně jako nedovolené bránění a 2 minuty za to vyfasoval domácí Zástěra. Mužstvo Balaurů se však z předchozí přesilovky příliš nepoučilo a dovolilo opět domácím skórovat v početní nevýhodě. Gól jistoty v čase 43:19 vstřelil Pérko, asistence J. Hladký. Po třetinách 2:3; 1:1 a 3:0 se stav počítadla zastavil na konečných 6:4. Škoda jen, že si na toto dramatické utkání nenašla cestu ani skalní fanynka domácích Lucka a bohužel ani lídr fanklubu Pačes.



Jak utkání probíhalo se můžete podívat na detailu zápasu.