Balauři zakončili poslední domácí zápas sezóny vítězně

Balauři zakončili poslední domácí zápas sezóny vítězně

Balauři zakončili poslední domácí zápas sezóny vítězně

Dne 24.2.2024 vyzvali pardubičtí Balauři na svůj poslední domácí zápas sezóny hradeckou Salaš. Vzhledem k vývoji čela tabulky bylo jasné, že pokud chtějí Balauři udržet šanci o boj o pohár KAHL, nemohou si dovolit další prohru. Možná i proto nastoupili proti soupeři hned se třemi útoky. Na druhou stranu Salaš nastoupila v minimální hratelné sestavě - tedy 2 útoky a 2 obrany.

První třetina patřila jasně Balaurům, kteří nastříleli v její první polovině hned 3 góly. Nejprve Kvapil po přihrávce Turyny, následně opět Kvapil po přihrávce Teplého a jako poslední dorazil puk za záda gólmana Lukáška kapitán domácího celku Netušil po střele Nováka. Závěr třetiny však oba celky ohromila nešťastná událost, kdy se hradecký útočník Zvěřina zranil v oblasti obličeje při napadání balaurského obránce, který se zrovna napřahoval ke střele příklepem. Tento incident tak ještě více oslabil hradeckou Salaš, které už nestačili hráči na vystřídání celých dvou pětek.

Možná i kvůli popsanému incidentu začala druhá třetina v úplně jiném tempu než ta první. Ačkoliv byli pardubičtí Balauŕi ve velké početní převaze, nedařilo se jim tak dobře kombinovat jako v první třetině a přibývali zbytečné chyby. Naopak na Salaši vůbec nebylo znát, že disponovala pouze osmi hráči, a byli zcela schopni konkurovat Balaurskému hokeji. V závěru druhé třetiny se však nakonec podaŕilo Balaurům skórovat. Turyna s Mastíkem využili více prostoru na ledě, ač ve vlastním oslabení, a zvyšili stav na 4:0.

Třetí třetina se nesla v podobném duchu jako druhá. Balaurům se dále nedařilo početní výhodu sil na střídačce a Salaš nevzdávala snahy o to snížit gólový náskok domácích. Nakonec se jim to podařilo. Ve 32. minutě se prosadil Kvasnička po přihrávce Ráže. To si Balauři ale nenechali líbit, a o 2 minuty později znovu ve vlastním oslabení skóroval Kvapil, čímž dovršil hattrick, po přihrávce Mastíka. V závěru třetí třetiny se podařilo Salaši ještě upravit skóre Foglovi po přihrávce Novotného. A tím zápas skončil za stavu 5:2.



Jak utkání probíhalo se můžete podívat na detailu zápasu.